بازدید امروز : 744
بازدید دیروز : 136
مهم ترین درس این فاجعه طبیعی این بود که در شهر بندری آچه هیچ ساختمانی از آسیب در امان نمانده بود الا مساجد ، و همه کسانی که به مساجدپناه برده بودند سالم ماندند.آیااین چیزی غیر از قدرت و حکمت خداوند حکیم را نشان می دهد؟ (فتبروا یا اولابصار )
به گزارش ایرنا، هزاران نفر از مردم اندونزی در استان آچه روزهای پنجشنبه و جمعه یاد و خاطره کشته شدگان سونامی سال 2004 این کشور را در حالی گرامی داشتند که کارشناسان و متخصصان عملکرد دولت اندونزی برای مقابله با حوادث مشابه در آینده را مورد سنجش قرار دادند.
بعد از این واقعه، بیش از 13 میلیارد و 500 میلیون دلار کمک مالی برای ساخت استان آچه اندونزی جمع آوری شد که از این مبلغ حدود هفت میلیارد دلار به ساخت بیش از 140 هزار واحد مسکونی در سراسر استان آچه، هزاران کیلومتر جاده، مدارس و بیمارستان های جدید اختصاص یافت.
سونامی اندونزی اگر چه باعث کشته شدن 170 هزار نفر از مردم این کشور شد، اما توانست به منازعات جدایی طلبانه بین شورشیان که برای چندین دهه انرژی دولت مرکزی اندونزی را صرف خود کرده بود، پایان دهد.
پس از این بلای طبیعی همچنین سیستم هشدار سونامی در اقیانوس آرام نصب شد و کشورهای دیگر نیز به منظور جلوگیری از چنین تجربه ای، سرمایه گذاری ها به منظور مقابله با سونامی را افزایش دادند.
به رغم انجام سرمایه گذاری ها برای مقابله با بلایایی طبیعی برخی از کارشناسان منطقه نسبت به وجود خطرات فراموشی فاجعه در نواحی آسیب پذیر هشدار داده اند.
به رغم اتخاذ سیاست های مختلف به منظور مقابله با بلایای طبیعی در استان آچه که از مناطق حادثه خیر اندونزی محسوب می شود، برخی کارشناسان بر این باورند که شمار قابل توجهی از مدارس این کشور که می توانند نوجوانان و جوانان را برای مقابله با این گونه بلایا آموزش دهند، از سیستم های هشداردهنده برخوردار نیستند و برنامه های آگاهی دهنده نیز جز برنامه های آموزشی قرار ندارد.
مانور اقدامات لازم برای مقابله با بلایایی طبیعی پس از یک دهه همچنان در برنامه های آموزشی اندونزی قرار نگرفته است و کارشناسان این موضوع را برای آینده اندونزی یک چالش بزرگ عنوان کرده اند.
سونامی سال 2004 که پس از وقوع زمین لرزه ای به بزرگی 9.3 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) رخ داد از نظر بزرگی پنجمین زمین لرزه ای بود که از سال 1900 تاکنون رخ داده است.
در این سونامی دستکم 220 هزار نفر از شهروندان 14 کشور مختلف واقع شده در حاشیه اقیانوس هند جان خود را از دست دادند.
اندونزی، تایلند، سریلانکا و سومالی از جمله کشورهایی بودند که بیشترین تعداد کشته ها را به خود اختصاص دادند.
با توجه به همزمان بودن روزهای پایانی سال 2004 و آغاز جشن های کریسمس شمار قابل توجهی از کشته شدگان این رویداد را گردشگرانی تشکیل می دادند که در سواحل کشورهای جنوب شرق آسیا مشغول تفریح و استراحت بودند.
نیمی از مجموع پنج هزار و 395 نفری که در تایلند کشته شدند را گردشگران خارجی تشکیل می دادند.
بازماندگان قربابیان این حادثه روز پنجشنبه یک دهه پس از وقوع سونامی آچه، در مسجد اعظم بین الرحمان در مرکز شهر باندا آچه گردهم آمدند تا یاد و خاطره عزیزان خود را گرامی دارند.
مسجد اعظم بین الرحمان از معدود ساختمان هایی است که با وجود سونامی سال 2004 که موجب تخریب بخش وسیعی از شهر بانداآچه شد آسیب ندید.
ساخت مسجد اعظم بیت الرحمان در محل مسجد قدیمی تر در سال 1879 آغاز و در سال 1881 به پایان رسید.
آساق**241**1611
انتهای پیام /*
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
پیوندهای روزانه
فهرست موضوعی یادداشت ها
بایگانی
اشتراک